Kitero-Bázis 1 társasjáték
kitero társasjáték

Minőségi társasjáték, minőségi időtöltéshez Húsvétra!

Különböző nehézségi szintek, de ugyanaz a feledhetetlen együttlét!

Tartalmas időtöltés

Guríts és nyerj! 

LOGIKA, könnyed játékosság és sok nevetés

Kicsiknek és nagyoknak

Nem csak dobókockával

Szerezz örömet húsvétra a gyerekeknek!

“Szuper időtöltés! Nagyon sokat nevettünk a kisunokámmal, Borival. Pedig még csak 4 éves! 🙂 ” Judit

Egyedi és megismételhetetlen

Soha nem tudod megunni!

Szinte minden játék egyedi és megismételhetetlen. Variáljátok a Start pozíciók, a Cél pozíciók különböző változatait és a golyók színeit. Akár elforgathatjátok a táblát is.

Start - Cél kombináció

Útvonal stratégia

Színkombináció

Játék infók

JÁTÉKTÉR – Fából készült tábla, aminek minden mezője egy betű-szám koordinátával meghatározható. 

SZÍNEK, GOLYÓK – A játéktéren 4 színű – kék, piros, sárga, zöld – üveggolyókkal lehet játszani, és a játéktér sarkai is ugyanezzel a négy színnel vannak megjelölve.

A JÁTÉK CÉLJA – A Start pozícióból a Cél pozícióba eljuttatni a saját üveggolyóidat.

START POZÍCIÓKElőre kijelölt felállások, ahová indulás előtt a játékosok elhelyezik az üveggolyóikat. Például 6 db golyót, a mellékelt ábra szerint.

CÉL POZÍCIÓK –  Azok a felállások, ahová a játékosoknak el kell juttatniuk az üveggolyóikat. Egy Cél pozíció mindig megegyezik valamelyik másik játékos START pozíciójával, amit az ábrán nyilakkal jelöltünk.

MEGRENDELEM

Használd profin a lépésszám készletet!

Minden lépés rajtad múlik!

A Lépésszám készlet helyettesíti a dobókockát. Használatával teljesen kiküszöbölhetitek a csatákból a szerencse faktort, hiszen Ti választotok minden körben lépésszámot a készletetekből.

társasjáték
smileballs

Legyél te a legjobb!

  • egyedül a játéktudásod,
  • az előrelátásod és
  • a stratégiai képességed az,
 • ami meghatározza az eredményedet.

Emiatt lesz számodra izgalmasabb a megmérettetés, és még értékesebb a győzelem.

Mit találsz a KiTeRo dobozában?

“A KiTeRo változat mellé örömmel ültünk le négyen, mert a SmileBalls alapjátékot már ismertük, igaz korábban csak ketten vagy hárman játszottunk vele. Most az apámmal, testvéremmel és a lányommal kezdtünk neki, és így rögtön feltűnt, hogy “sűrűbb” pálya, már 5-5 golyóval is. Induláskor a Diagonal Start pozíciót választottuk, mert azt tartottuk a legkönnyebben követhetőnek a Célpozíciónk megjegyzésénél.

A Lépéskészlet használatától először idegenkedtem. A dobókockához vagyunk szokva, aminél nem igazán vagy “rákényszerítve” arra, hogy több körrel előre gondolkodj (mint pl. a sakkban), mert úgyse tudod előre, hogy mennyit fogsz lépni. De ha saját magad döntheted el, hogy a készletből választva hányat lépsz, akkor jobban kell kombinálnod, és én az ilyen fajta játékot szeretem.”

ESZTER

“Ötletes a Lépésszám készlettel szabályozott lépésszám is, melyre több variációt is lehet alkalmazni. Nekünk az tetszett legjobban. Az is érdekes megoldás, hogy a játékosszámtól függően, de akár ettől függetlenül is különböző számú golyót kell a másik oldalra juttatni, ami még változatosabbá teszi a játékot. Én szívesen játszanék vele a jövőbenis!”

JUDIT

“A KiTeRo érdekes, szórakoztató játék dobókockával játszva is, de főleg a Lépésszám készlet használatával. Így valóban taktikus és gondolkodtató lett. A kivitelezése minőségi, a nemes anyagokkal (fa, üveg) kellemes játszani, esztétikailag is szép…”

ZSUZSANNA

“…Minőségi anyaghasználat, jó alapötlet, élvezetes játékmenet…”

ATTILA és ZOLTÁN

Valódi élményben lesz részetek

A FELFEDEZÉS IZGALMA - Ugrás az ismeretlenbe

Izgalmas a társasjáték szabályainak, tartozékainak megismerése, mert várakozást teremt, és felébreszti a kíváncsiságot arra, hogy miként teremthető majd meg ezekből a saját világa, hogyan fog ez összeállni játékká?

 

Izgalmas felfedezni azt, hogyan működnek a szabályok, mi történik, ha így vagy úgy döntünk, mi történik, ha áthágjuk a szabályokat, és mi lesz az eredménye különféle taktikáink és stratégiáink alkalmazásának?

A KREATIVITÁS MEGÉLÉSE - Az alkotóerő szabadsága

A KiTeRo-ból számtalan kreatív ötletet meríthetünk. A jól megtervezett játéktér, a golyók, színek és grafikák összhangja magával ragadhat bennünket. Egy sajátos és felszabadult játékvilág teremthető meg, ahol a kreativitásunk is kiteljesedhet. 

Ráadásul magunkra szabott, átalakított szabályokkal szabadon kitalált új játékmódok is használhatók. Akár új fantáziavilágokat teremthetünk, izgalmas kalandokat élhetünk át

 

Izgalmas felfedezni azt, hogyan működnek a szabályok, mi történik, ha így vagy úgy döntünk, mi történik, ha áthágjuk a szabályokat, és mi lesz az eredménye különféle taktikáink és stratégiáink alkalmazásának?

TERVEZÉS - Megtanít előre gondolkodni

A KiTeRo elvárja tőlünk, hogy megtanuljunk fejben előre gondolkodni, hogy eltervezzük a lépéseinket és egy adott stratégiát kövessünk. A játék remekül modellezi azt, hogy döntéseink milyen eredményre vezethetnek, és ezeknek milyen következményeik lehetnek.

Ezek fejlesztik az alkalmazkodó képességünket, a rugalmasságunkat, és segítik a megfontolt, bölcs döntéshozatali készség kialakulását.

 

Izgalmas felfedezni azt, hogyan működnek a szabályok, mi történik, ha így vagy úgy döntünk, mi történik, ha áthágjuk a szabályokat, és mi lesz az eredménye különféle taktikáink és stratégiáink alkalmazásának?

A KÖZÖSSÉG EREJE - Szociális készségek gyakorlása

A társasjáték közösségi tevékenység, élményteremtő együttlét. A játékélmény közös megélésének, a másokra figyelésnek, az együttműködésnek a megtapasztalása.

Segít fejleszteni a kommunikációt, a gondolkodást, az információk elemzését, a problémamegoldást, a szabályokhoz és a közösségi normákhoz való igazodást.

Habár nem győzhetünk mindig, de a KiTeRo pompás lehetőség arra, hogy használjuk az olyan értékes képességeinket, mint a kitartás és az alkalmazkodás, amiknek a jutalma az, hogy győztesek is lehetünk.

Ezek fejlesztik az alkalmazkodó képességünket, a rugalmasságunkat, és segítik a megfontolt, bölcs döntéshozatali készség kialakulását.

 

Izgalmas felfedezni azt, hogyan működnek a szabályok, mi történik, ha így vagy úgy döntünk, mi történik, ha áthágjuk a szabályokat, és mi lesz az eredménye különféle taktikáink és stratégiáink alkalmazásának?

A TE JÁTÉKOD!

Kitero-Bázis 2 társasjáték
Játékszabályok →

#1. Minden körben minden játékosnak lépéskényszere van.

#2. Minden körben a soron következő játékos a Lépésszám készletéből még rendelkezésére álló számú lépésből választhat. A lépés után a választott lépésszám darabszáma 1-gyel csökken.

#3. Kiütés, átlépés, összeütközés nincs.

#4. Ha olyan helyzet alakul ki, hogy egy játékos nem tud lépni, akkor nincs győztes; döntetlen az eredmény.

#5. Ha egy játékos golyójának mozgatását egy szomszéd pályán lévő golyó akadályozza, akkor a továbbhaladáshoz ki kell kerülnie az útban álló golyót.

#6. Egy körben minden játékos csak egy golyót mozdíthat meg a sajátjai közül; tetszőleges egyenes irányban. Átlós irányú lépés nem lehetséges.

#7. A golyókat gurítani kell a játéktéren. Ha egy játékos felemeli valamelyiket, akkor azt vissza kell tennie a kiindulási helyére, és a játékos kimarad a következő körből.

Kitero-Bázis 1 társasjáték

Ez az a társasjáték, ahol

Akár profi vagy akár kezdő,  játék élvezete nem függ a játéktudásod szintjétől!

Játsszátok 4-en együtt!

A családi, baráti együttléteken legyél Te az, aki feldobja a hangulatot a KiTeRo-val! Vedd elő a finoman megmunkált fa játéktáblát, csörgesd és csillogtasd a színes üveggolyókat, és vond be a többieket egy felhőtlen társasozásba!

és más játékok összehasonlítása   

társasjáték

Ki nevet a végén?

AMIBEN HASONLÍT: 

 • a KiTeRo-ban is 4 féle szín van,
 • a KiTeRo-ban is egy előre meghatározott területre kell eljutni, 
 • itt is az a győztes, aki leghamarabb ér a célba.

AMIBEN KÜLÖNBÖZIK: 

 • nem mindig ugyanarról a helyről kell kezdeni a játékot,
 • nincs előre meghatározott útvonal, amin a célba lehet jutni, 
 • nincs kiütés vagy átlépés, 
 • Lépésszám készletet kell használni a lépésekhez.

SAKK

AMIBEN HASONLÍT: 

 • a KiTeRo is stratégiai játék, ahol az ellenfél lépései alapvetően befolyásolhatják a másik játékos lépéseit,
 • itt is előfordulhat patthelyzet: ha egyik játékos sem tud lépni,
 • a KiTeRo-ban is megadható minden golyó helye egy betű-szám koordinátával

AMIBEN KÜLÖNBÖZIK: 

 • a golyók csak színben különböznek egymástól, formájukban nem,
 • nem lehet átlós irányban haladni a játéktéren,
 • nem kettő, hanem négy játékos játszik egyszerre.

 

Amikor társasjátékot játszunk, akkor már csak a játék kedvéért is együtt vagyunk valakivel, valakikkel. Lehet ő akár a párunk, lehetnek a barátaink, de vadidegen/ek is. Amikor játszunk, akkor számítunk a másikra, lessük a szándékát, szinte együtt rezdülünk vele..

És akkor igazán együtt vagyunk…. 🙂

Szulyovszky József

A játék tervezője

Rendeld meg most a KiTeRo társasjátékot!

TÁRSASJÁTÉK

Gyönyörű fa játéktábla – 22 x 22 cm
Színes üveggolyók – 2 x 9 db és 2 x 7 db
Játékszabályok
Online (letölthető) Játéksegédlet

5.950 Ft

Szállítási díj: 1490 Ft
Utánvét díj: 480 Ft

smileballs

Amit tudnod érdemes a vásárlásról

 1.  A KiTeRo társasjátékot UTÁNVÉTELLEL tudod megvásárolni.
 2. A MEGRENDELEM gombra kattintva meg tudod adni az adataidat.
 3. Az adatok elküldése után, kapsz tőlünk egy visszaigazoló emailt.
 4. Becsomagljuk neked a játékot és átadjuk a futárnak. 3-4 munkanap alatt meg is kapod.
 5. A futártól kapsz értesítést, hogy mikor érkezik hozzád.
 6. Szállításkor kell kifizetned.

Garancia

Természetesen meggondolhatod magadat. 100%-os garanciát vállalunk és visszaküldheted a játékot.

Adatkezelési tájékoztató, 

ÁSZF, Szállítási feltételek